top of page
< Back

School Library

面積 1,000 尺的中學圖書館,配合智能學習系統讓創校40年多的圖書館形象煥然一新,以文青書店的風格與學生們拉近距離。 物料及色彩運用以木材及帶暖和色系讓圖書的親切感加強。 新設計加上了台楷既作為藏書用途之外,也是一個閱讀休閑區。讓同學留在圖書館閱讀的時間增多了。 雖然圖書館的藏書量是其中一個重點,但考慮到配合文青風格、燈光上增加日照的天然光配合,既環保又大大加添的閑息的感覺,設計團隊還是採用了不太高身的圖書櫃,大大增加了採光的功能。 設計讓環境氣氛變得舒服柔和,配合新的系統設施,讓同學增加到圖書館閱讀的時光。

The secondary school library with an area of 1,000 SQ.FT. , combined with the new learning system, has given a refresh look to the image of the library that has been established for more than 40 years, bringing students closely to the school in the style of Wenqing bookstore style. The use of materials and colors uses wood textured and warm colors to enhance the intimacy of the book. The new design adds platform steps not only as a collection of books, but also as a reading and leisure area. The time for students to stay in the library to read has increased. Although the volume of books in the library is one of the key points, the design team still adopted a mid level height bookcase for the day light goes in. With the consideration of the Wenqing style, which is both environmental friendly and greatly increases the feeling of leisure. The design makes the environment comfortable and soft, and with the new system facilities, students can increase their reading time in the library.



School Library

2021

bottom of page